Pomembno obvestilo – Serijske številke!

POMEMBNO OBVESTILO – Serijske številke!

Dragi starši,

že več kot 100 let si podjetje RECARO prizadeva, da njihovi izdelki zagotavljajo najvišjo možno stopnjo varnosti in udobja.

Podjetje ČENČA d.o.o. kot uradni partner za RECARO v Sloveniji je ponosen na dejstvo, da so RECARO otroški avtosedeži sinonim za varnost in udobje ter da presegajo zahteve testiranj za več kot polovico zahtevanih norm po ECE R44/04 (tudi do 64%)!

RECARO otroški avtosedeži predstavljajo vrhunec raziskav in testiranj v fazi projektiranja in najvišje standarde kakovosti, ki veljajo v času proizvodnje in prodaje. Glavni cilj je, da RECARO strankam nudi izdelke, ki vselej presežejo pričakovanja, pa naj gre za varnost, udobje, preprostost upravljanja ali obliko. Rezultat tega je, da vašim otrokom zagotavljajo največjo raven varnosti.

RECARO nosi vso odgovornost za kakovost svojih izdelkov in v ta namen je vsak izdelek označen s svojo serijsko številko. Ta številka sledi vsem ključnim procesom proizvodnje in logistike, katerim je bil avtosedež podvržen, prav tako pa je bistvenega pomena za postopanje in komunikacijo s stranko, vključno z:

  • registracijsko bazo za garancijo proizvoda 12 oz. 24 mesecev,

  • jamstvom na otroške avtosedeže

(Jamstvo velja do 4 leta od datuma nakupa in sicer za primere napak v izdelavi ali v materialu. Jamstvo je omejeno na otroške avtosedeže, s katerimi se je ustrezno ravnalo in ki so vrnjeni v čistem in urejenem stanju. Jamstvo ne velja za običajne znake obrabe ter za škodo, ki je nastala zaradi prekomerne obremenitve ali neustrezne oziroma nepravilne uporabe.)

  • servisom in rezervnimi deli v in po garancijski dobi,

  • komunikacijo s servisom in proizvajalcem.

RECARO avtosedeži brez serijskih številk ne prihajajo od pooblaščenih in uradnih RECARO prodajalcev, zato ni mogoče preveriti njihovega izvora, kakovosti in varnosti. Pri takih avtosedežih iz omenjenih razlogov ni možno jamstvo osnovnih postavk garancije, ki jo zagotavlja tako znamka RECARO kot uradni partner. Svetujemo vam, da se pred nakupom vašega otroškega avtosedeža prepričate, da ima izdelek nalepko s serijsko številko oziroma, da se za nakup odločite pri uradnem RECARO partnerju.

Primer serijske številke:

Tudi na slovenskem trgu se pojavljajo dvomljivi izdelki, zato vam svetujemo, da pred nakupom preverite izvor izdelka. Največkrat je ponudba dvomljiva (predvsem pri internetnih ponudnikih), če cena odstopa od uradne priporočljive cene, saj večina uradnih partnerjev spoštuje pogoje prodaje.

Varnostno obvestilo za prostovoljni program zamenjave otroškega avtosedeža RECARO Zero.1, september 2018

Med redno kontrolo kakovosti so v Recaro Child Safety našli določena odstopanja v specifični, manjši seriji proizvodnje otroškega avtosedeža RECARO Zero.1, ki ne ustreza visokim standardom kakovosti RECARO Child Safety.

Po podatkih iz matičnega podjetja smo prodane avtosedeže na slovenskem trgu vrnili oz. zamenjali. Kupec lahko tudi sam preveri serijsko številko njihovega avtosedeža, če je njihov avtosedež predmet prostovoljne zamenjave. Če je, prosimo da kontaktira Recaro Kids.

Uporabniki lahko najdejo več informacij o programu zamenjave na uradni spletni strani Recaro Kids na https://www.recaro-kids.com/service/replacement-program.html.

OBVESTILO, VPOKLIC IN ZAMENJAVA IZDELKA

RECARO TIAN (CORE / ELITE) OTROŠKI VARNOSTNI AVTOSEDEŽ

RECARO je objavil preventivni vpoklic otroškega avtosedeža RECARO TIAN (Core in Elite), ki so bili v prodaji od avgusta 2020 do oktobra 2020.

Prostovoljni vpoklic je objavljen zaradi možnega poseganja med sistemom varnostnega pasu in notranjih komponent otroškega avtosedeža, z možnimi otežitvami v prilagoditvi varnostnega pasu in v določenih primerih, ko je povlečen samo en ramenski pas, lahko privede do izgube stabilnosti sistema varnostnega pasu med nastavljanjem zategovanja varnostnega pasu.

Kateri izdelki so vključeni v sistem zamenjave se enostavno identificirajo s (A) številko tipa dovoljenja in (B) serijsko številko na oranžni homologacijski nalepki, ki se nahaja na spodnjem delu avtosedeža.

V prostovoljni program zamenjave so vključene enote:

Izdelki z dodatno nalepko, ki je nalepljena ob oranžni nalepki in prikazuje datum proizvodnje od 27/10/2020 (dan/mesec/leto) dalje, NISO vključeni v program zamenjave (poglejte in preverite oba primera: brez dodatne nalepke in z dodatno nalepko z datumom pregleda ob oranžni nalepki):

RECARO je vedno zavezan k zagotavljanju varnosti in najvišjih standardov kakovosti, ZATO vljudno naproša uporabnike otroških avtosedežev dotične serije, da prenehajo z uporabo avtosedeža ter kontaktirajo prodajalca, kjer so sedež kupili, da jim zagotovi čimprejšnjo brezplačno zamenjavo njihovega avtosedeža.

Pri RECARO Official partner Slovenija smo za vse avtosedeže izvedli zamenjavo v mesecu novembru 2020. Vsi naši avtosedeži RECARO TIAN (Core in Elite), dobavljeni od decembra 2020 dalje vsebujejo dodatno nalepko z datumom opravljenega pregleda s strani proizvajalca.

V kolikor potrebujete pomoč nas lahko kontaktirate na:
www.recaro-kids.si
E- naslov: info@recaro-slovenija.si
Telefon.: 070 621 777