• RECARO zgodovina

Od sedlarskega mojstra do svetovno priznane korporacije

Izdelovalec sedežev RECARO je aprila 2016 praznoval stodeseto obletnico podjetja.

RECARO je že vrsto let vodilni proizvajalec avtomobilskih sedežev. Podjetje in njegovo ime RECARO je postalo pojem kakovosti in inovativnosti, blagovna znamka pa poznana kot zaupanja vredna. Številni kupci se stalno vračajo k blagovni znamki RECARO, saj ji zaupajo.

Zgodba uspeha podjetja RECARO se je pričela leta 1906 v Stuttgartu, ko je 32- letni sedlarski mojster Wilhelm Reutter ustanovil podjetje za proizvodnjo koles in ogrodij. Reutter je kmalu postavil dobro ime v rastoči avtomobilski industriji iz Stuttgarta: Bosch, Maybach in Daimler so bila imena, ki so pisala zgodovino ter iz Stuttgarta naredila mesto mobilnosti.

Posel sedlarja je napredoval, leta 1910 pa se je podjetje preimenovalo v ''Stuttgarter karosseriewerk Reutter & Co. V njegovi delavnici je leta 1912 nastal patentiran Reutter Reform Coach, kasneje imenovan Cabriolet.

Profesor Fardinand Porsche je skupaj z Reutterjem konstruiral prototip VW Hrošča. Po vojni sta podjetji Porsche in Reutter še naprej skupaj sodelovali. Karoserijsko podjetje Reutter je postalo svetovno poznano s Porschem 356. Reutter je sodeloval tudi z BMWjem in Nemško poštno službo.

Ustanovitev sedanjega podjetja je stekla leta 1963, ko je ime RECARO nastalo iz igre dveh besed - REutter in CAROsserien. Prvi RECARO športni avtosedež je bil predstavljen leta 1965, s katerim je podjetje v avto športu hitro postalo poznana blagovna znamka.

V letu 1969 se je RECARO pridružil podjetju Keiper. Še danes deluje RECARO s centralo v Kirchheimu kot samostojni član v mednarodni skupini Keiper Recaro s 16 lokacijami po svetu.

Sodelovanje z znanimi univerzami in specializiranimi zdravniki je pripomoglo k bogatemu znanju in izkušnjam, ki RECARO odlikujejo tudi v svetovnem merilu. RECARO je odgovoril tudi na vprašanja ''Kako naj človek sedi?'' in ''Kako je telo pravilno podprto?'' in tako so sledili naslednji koraki

  • 1971   RECARO predstavi prvi avtomobilski sedež z vgrajenim varnostnim pasom

  • 1973   RECARO predstavi ogrodje avtosedeža iz jeklene plošče

  • 1977   ''oranje ledine'' v ergonomiji je predstavila zračno napihljiva ledvena podpora

  • 1984   predstavitev prvega avtomobilskega sedeža s stranskimi ojačitvam

  • 1991   RECARO predstavi prvi avtosedež z asimetrično prilagoditvijo kot svetovno novost         

  • 1996   predstavitev prve dirkalne školjke z zaščito glave

  • 2004   izdelan je bil najlažji sedež s serijsko izdelavo na svetovnem trgu - karbonski sedež za Porsche Carrera GT

Od sedlarskega mojstra do mednarodne koorporacije se je RECARO uveljavil na svetovnem trgu kot zanesljiv partner v avtomobilski industriji, ki izpolnjuje najtežje zahteve in nadaljuje z izumi in revolucionarnimi inovacijami.

Danes je RECARO ekskluziven dobavitelj za najboljše modele Porsche, Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Audi, Opel, Ford, in Volkswagen. Hibridni in lahek sedež, ki ga je razvil RECARO so privzeli za serijsko proizvodnjo pri VW Golf, Audi RS 4 in mnoge druge.

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih