Pomembno obvestilo

Recaro Child Safety izvršuje program zamenjave svojega Recaro fix podstavka, ki se uporablja z otroškim avtosedežem Optia in lupinico Privia. Vključeni so le Recaro fix podstavki znotraj določene proizvodne serije. Program zamenjave je za kupce brezplačen.

Med testiranji se je ugotovilo, da določena serija podstavkov Recaro fix ne ustreza standardom Recaro Child Safety, kljub temu, da izpolnjuje ECE-R44/04 odobritveni standard. V testiranjih izdelkov določene serije v kombinaciji z otroškim avtosedežem Recaro Optia pod izjemno visokimi obremenitvami, ki močno presegajo odobritveni standard, bi se lahko deformirali zatiči, ki povezujejo Recaro fix podstavek in otroški avtosedež. Deformacija bi lahko v primeru izjemno velikih obremenitev povzročila ločitev otroškega sedeža s podstavka.

Omenjene deformacije izhajajo iz specifičnih lastnosti materialov zatičev, ki so bili uporabljeni v proizvodnji podstavkov s serijskimi številkami od ER01000000 do vključno ER01017825. Recaro fix podstavki z drugimi serijskimi številkami niso vključeni v navedenem problemu.

Za Recaro Child Safety je varnost uporabnikov njihovih izdelkov na prvem mestu. Zato se je podjetje odločilo, da izvrši program brezplačne zamenjave Recaro fix podstavkov z navedenimi serijskimi številkami. Kljub temu, da je uporaba Recaro fix podstavka v povezavi z lupinico Privia možna brez zadržkov, se je podjetje odločilo, da vsem uporabnikom omogočijo brezplačno zamenjavo Recaro fix podstavka, ne glede na to, ali ga trenutno uporabljajo z lupinico Privia ali z avtosedežem Optia. S tem bo morebitna poznejša uporaba podstavka z avtosedežem Optia možna brez zadržkov in skrbi.

Uporabniki lahko najdete več informacij o programu zamenjave na uradni spletni strani Recaro Child Safety na https://safety.recaro-cs.com/, kjer lahko z uporabo online orodja preverite, ali je vaš Recaro fix podstavek vključen v naveden problem in s katerim se lahko registrirate v program zamenjave.

Nalepko s serijsko številko izdelka najdete na spodnji strani Recaro fix podstavka. Recaro Child Safety je vzpostavil ''hotline'' telefon za vprašanja kupcev. Na voljo je vsak dan med 6. uro in 22. uro. Na vsa vprašanja odgovarjajo v angleščini in nemščini. Telefonska številka za klic iz Slovenije je +49 9255 77 66.

V primeru vprašanj smo vam kot uradni zastopniki za RECARO v Sloveniji na voljo osebno v naši poslovalnici (RECARO Tržaška 216, 1000 Ljubljana), telefonsko na 051 621 777 ali na e-mail naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V kolikor želite, lahko preverbo serijske številke vašega Recaro fix podstavka oz. morebitno nadaljno urejanje zamenjave opravimo v vašem imenu mi.

Cenjenim strankam se opravičujemo za morebitne neprijetnosti, ki bi jih utrpeli zaradi programa zamenjave in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Kje boste našli serijsko številko?

Na spodnji strani podstavka:

SerialNumber RECARO fix

Na paketu embalaže:SerialNumber Box

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih