Lupinica RECARO Guardia je prejela nagrado za inovacijo – Plus X Award

Nova lupinica RECARO Guardia je zmagovalka v inovaciji na največjem natečaju v svetovnem merilu Plus X Nagrada v kategorijah Visoka kakovost in Enostavnost uporabe.

“Naša Guardia združuje varnost, udobje in dizajn v vrhunski lupinici,” pojasnjuje Ralf Kindermann, izvršni direktor pri RECARO Child Safety. ”Veseli nas, da so vse te odlike našega sedeža prepoznali tudi strokovnjaki in žiranti te priznane nagrade, in to kar v dveh kategorijah.”

Mednarodno žirijo Plus X nagrade je prepričala visoka kakovost lupinice, kar je predvsem vidno v izjemnem udobju in zaščiti, ki jo lupinica nudi dojenčku. Na področju varnosti se dokaže patentiran sistem varnostnih pasov Hero, ki preprečuje, da bi pasovi zlezli z dojenčkov ramic in sam zasuk pasov.

Z vidika dizajna so strokovnjaki iz RECARO Child Safety velik poudarek posvetili ergonomiji. Za novorojenčka je lupinici dodana posebna, snemljiva blazinica, ki omogoča hrbtenici prijazen položaj v avtosedežu. Dodatno za udobje poskrbita tudi senčnik z izvlekljivim šiltom in mrežasti vstavek za optimalno cirkulacijo zraka.

Točke za udobje na poti

Enostavnost uporabe lupinice RECARO Guardia je bila še dodatna točka za nagrado Plus X. s težo le 4,1 kg je ena najlažjih na trgu. Pa ni le njena teža tista, ki olajša rokovanje z njo: za dodatno udobje pri nošenju poskrbi tudi ergonomsko oblikovan ročaj, ki ne ”zareže” v roko med nošenjem dojenčka z lupinici. Senčnik je nameščen na školjko sedeža posebej in ne na ročaj, zato je dovolj prostora med ročajem in senčnikom, kar ponovno olajša nošenje lupinice.

Žirija Plus X nagrade je preučila tudi enostavnost nameščanja sedeža v avto. Lupinico Guardia lahko namestimo v avto z ujemajočim se Isofix podnožjem, ali pa z uporabo avtomobilskega 3-točkovnega varnostnega pasu. Kontrastno obarvani signalizatorji prikažejo pravilno pripet sedež na Isofix podstavek in sidrišča v avtu.

Guardio lahko enostavno kombinirate tudi z RECARO otroškimi vozički ter tudi mnogimi drugimi, drugih blagovnih znamk. Otroški avtosedež vam olajša tudi daljša potovanja, ne le z avtomobilom, temveč tudi z letalom. Dojenčka namreč lahko na letalo odnesete kar v lupinici, saj je odobrena za uporabo na letalu.

Enkrat zmagovalec – vedno zmagovalec?

RECARO Child Safety ima uspeh ”v krvi” – podjetje je prejelo nagrade za vrsto svojih izdelkov za njihovo varnost in inovativen dizajn že v preteklosti. Letos so prejeli nagrado Plus X kar dvakrat. 

Z mednarodno in neodvisno žirijo iz 27 različnih področij industrije, 22 strateškimi partnerji in več kot 600 sodelujočimi znamkami, je nagrada Plus X največja nagrada na svetu na področju inovacij v tehnologiji, izrednem dizajnu in inteligentnim in enostavnim konceptom uporabe.